Терапевтските ќебиња во сензорната интеграција

Терапевтските ќебиња во сензорната интеграција

Терапевтските ќебиња во сензорната интеграција ШТО е тоа ќебе со тежина или терапевтско ќебе? Тоа се ќебиња полнети со специјални ситни еколошки суровини од пластика,стакло или пелети. Најпрепорачливи се стаклените топчиња бидејќи...

Начини на користење на тешкото ќебе: терапевтска употреба наспроти секојдневната употреба

Начини на користење на тешкото ќебе: терапевтска употреба наспроти секојдневната употреба

Како може терапевтското ќебе да го подобри вашето ментално здравје? Ако не сте слушнале за терапевтските ќебиња до сега и нивната двојна намена, можеби сте скептични. Можеби размислувате, „Во ред, но како може едно ќебе да ми ги олесни симптомите?“ Без разлика дали...

Што е стимулација од длабок притисок?

Што е стимулација од длабок притисок?

Стимулацијата од длабок притисок (ДПС) е цврстo, но нежно притискање, како прегратки или држење за раце кои го опуштаат нервниот систем. Овој притисок може да се примени со рацете, специјални алатки за масажа или производи што можете да ги носите или да ги завиткате...