Кои сме ние?

 
Huggy се занимава со производство на неколку вида терапевтски и сензорни помагала како тешки ќебиња, тежок елек и тешки перници за во скут. Тие се наменети од една страна за концентрација и фокус  и од друга за релаксирање и подобрување на сонот како кај децата така и кај возрасната популација.
Понесени и инспирирани од најновите истражувања и сознанија во областа на сензорната интеграција кои се однесуваат на овие конкретни производи и придобивки од нив, решивме да станеме пионери и да направиме многу луѓе среќни. Од како ја истраживме добро оваа проблематика и го тестиравме производот на дечиња со сензорни дисфункции сфатиме дека можат да помогнат и на многу други. Нашата  мисија е да се сфати колку овие двонаменски производи се важни и не само што го олеснуваат секојдневнието туку го прават многу поубаво и релаксирано. Тргнуваме од тоа дека денот започнува убаво ако сме добро наспани. Сонот како една од базичните потреби треба да ни е постојано задоволена за оптимално да функционираме.
Покрај многуте истражувања кои покажале дека помагаат кај различни категории на луѓе, исто важно е и што сите учесници во самите истражувања секогаш се изјаснувале дека уживаат во нивното користење.
Нудиме можност да проверите зошто овие терапевтски помагала се толку продуктивни и имаат таква смирувачка моќ.
 
Производи:
 
Се препорачува тежината на ќебињата да биде 10% од телесната тежина а 5% од телесната тежина за елеците.
Производите се изработени  со внимателно избрани  природни  материјали . Прекривката е од  100% памук која е мека и пријатна на допир. За да се постигне посакуваната тежина  ги полниме со хипоалергени топчиња кои се произведуваат во Германија.
 
 
Детско ќебе                                                Ќебе за возрасни
Димензии                                                   Димензии
120cm x 150cm                                          150cm x 200cm
 
 
Примаме нарачки,прилагодени на вашите потреби и избор на дезените кои ги имаме на располагање. Вршиме испорака до вашата адреса.